OʻZBEKISTONDAGI YOSHLAR TASHKILOTLARI FAOLIYATI TARIXIDAN (1991 – 2017-yillar) - Axmedov, Shaxzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada 1991–2017-yillar davomida Oʻzbekistondagi respublika darajasidagi yoshlar tashkilotlarining umumiy faoliyati ilmiy-tahliliy asosda koʻrib chiqiladi. Maqola doirasida ushbu tashkilotlarda amalga oshirilgan tuzilmaviy oʻzgarishlar, hukumat idoralarining ularga boʻlgan munosabati, tashkilotlar oldiga qoʻyilgan maqsad va vazifalar, ilgari surilgan gʻoya va tashabbuslar, shuningdek, erishilgan natijalar atroflicha tahlil etiladi. Shu bilan birga, tashkilotlar tomonidan yoshlar muammolari bilan ishlashda yoʻl qoʻyilgan kamchiliklar hamda mazkur kamchiliklarning sabab va oqibatlari koʻrsatib beriladi.