ИМОМ АБУ МАНСУР МОТУРИДИЙ ВА МОТУРИДИЙЛИК ТАЪЛИМОТИ – ДУНЁ ОЛИМЛАРИ НИГОҲИДА - Адашова , Махсума (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада ақида ва калом илмининг султони Имом Абу Мансур Мотуридийнинг буюк шахсияти ва илмий меросини ўрганиш бўйича дунё олимлари томонидан олиб борилган илмий фаолият натижалари ва уларнинг таҳлили бўйича маълумотлар берилади. Хусусан, туркиялик олимлар томонидан Имом Мотуридийнинг фалсафий меросини тадқиқ