YOSHLARNING MAʼNAVIY-AXLOQIY QIYOFASINING SHAKLLANISHIGA TARIXIY JARAYONLARNING TAʼSIRI - Ahmedova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur ilmiy maqolada yoshlarning maʼnaviy-axloqiy qiyofasining shakllanishida tarixiy jarayonlar va ijtimoiy tizimlarning oʻrni va roli tahlil qilinadi. Yoshlarning axloqiy qadriyatlari va dunyoqarashlari ijtimoiy tizim, iqtisodiy holat, taʼlim, madaniyat va tarixiy jarayonlarning oʻzaro taʼsiridan shakllanadi. Sovet davri, mustaqillik davri va globalizatsiya kabi turli tarixiy davrlar yoshlarning axloqiy qarashlariga taʼsir koʻrsatgan. Shuningdek, taʼlim tizimi, oila va madaniy merosning taʼsiri ham koʻrib chiqilgan. Maqola, yoshlarning axloqiy tarbiyasini shakllantirishda tarixiy va ijtimoiy omillarning oʻrnini oʻrganish orqali jamiyatning rivojlanishiga hissa qoʻshishga qaratilgan.