SINERGETIKANING ONTOLOGIK MUAMMOLARNI HAL ETISHDAGI O‘RNI - Bozarov, Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sinergitika nazariyasining zamonaviy falsafadagi o‘rni va uning ontologik muammolarni hal etishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif sinergitika konsepsiyasining tartibsizlik va barqarorlik o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni tushuntirish imkoniyatlarini ochib beradi hamda mavjudlikning turli darajalardagi muvofiqlashtiruvchi mexanizmlarini tadqiq qiladi. Maqolada ontologik jarayonlarning o‘z-o‘zini tashkil etish mexanizmlari va yangi tartibga o‘tish holatlari sinergetik nuqtai nazardan baholanadi.