GLOBAL MUAMMOLARNI BARTARAF ETISHDA XALQARO KUCHLAR BIRLASHUVINING AHAMIYATI - Ochilova, Nigora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bu maqolada global muammolarni bartaraf etishda xalqaro hamkorlikning ahamiyati koʻrib chiqilgan. Iqlim oʻzgarishi, iqtisodiy beqarorlik, xavfsizlik, sogʻliqni saqlash va boshqa global muammolarni hal qilishda davlatlar oʻrtasidagi birlashuv va kooperatsiya qanday muhim rol oʻynashini tushuntiradi. Bunga misol sifatida Oʻzbekistonning xalqaro hamkorlikdagi faol ishtiroki, BMT va boshqa xalqaro tashkilotlar bilan amalga oshirilgan ijobiy tashabbuslar keltirilgan. Xalqaro tashkilotlarning bu boradagi yordami va resurslarni samarali boshqarish orqali global muammolarga qarshi kurashishning muvaffaqiyatli misollari taqdim etilgan.