TARIXIY MANBALARDA YOSH MUTAXASSISLARNI RIVOJLANTIRISH HAQIDAGI QARASHLAR - Xolmirzayeva, Jumagul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada yosh mutaxassislar faoliyatini tushunish, ularni rivojlantirish xususiyatlari, tarixiy manbalarda sohaga eʼtibor, bugungi kundagi taraqqiyot va bu jarayonda yuzaga kelishi kutilayotgan ijtimoiy-falsafiy muammolar, ularni yechimlari tahlil qilinib, takliflar kiritiladi.