YER OSTI SUVLARINI MUHOFAZA QILISH VA ULARDAN FOYDALANISHNING PREDMETI VA USULLARI - Otamirzayev, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda yer osti suvlarini bilan bogʻliq munosabatlarni huquqiy tartibga solish zarurati yuzaga keldi. Uni murakkab tabiatini oʻrganish va tartibga solish usullarini yangidan tadqiq etish vazifasi qoʻyildi. Yer osti suvlarining ifloslanishi, ularning isteʼmolga yaroqsiz boʻlishi, tabiiy va inson faoliyatining natijasi boʻlib, bu ekologik tahdidlarga olib keladi. U bilan bogʻliq munosabatlarni tartibga solish bugungi kunning davr talabidir.