OʻZBEKISTONDA KASABA UYUSHMALARI FAOLIYATINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI TAHLILI - Avezov, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada mustaqillik yillarida Oʻzbekistonda kasaba uyushmalari faoliyatining huquqiy asoslari bosqichma-bosqich tahlil etildi. Ularning tashkiliy-huquqiy maqomi, jamiyatdagi oʻrni atroflicha yoritilgan. Xususan, kasaba uyushmalari faoliyatiga oid qonunlar, xalqaro standartlar tahlili koʻrsatilgan. Shuningdek, Kasaba uyushmalarining ijtimoiy-iqtisodiy huquqlarni himoya qilishdagi vazifalariga alohida eʼtibor berilgan. Mazkur tahlil orqali kasaba uyushmalarining nufuzini oshirish va huquqiy bazasini mustahkamlash yoʻnalishidagi taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.