PEDAGOGIK FAOLIYATDA REFLEKSIYA MEXANIZMLARINING ILMIY ASOSLARI - Mustayeva, Guldora; Mustayeva, Guliston (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda refleksiya mexanizmlarining ilmiy asoslari yoritilgan. Refleksiya oʻqituvchining oʻz kasbiy faoliyatini ongli tarzda tahlil qilishi uni takomillashtirishga yoʻnaltirilgan pedagogik yondashuv sifatida talqin etiladi. Zamonaviy taʼlim tizimida reflektivlik nafaqat oʻqituvchi kompetensiyasining markaziy elementi balki taʼlim sifatini oshirishning muhim omilidir. Maqolada refleksiyaning asosiy shakllari uning institutsional darajadagi ahamiyati va texnologik yondashuvlar bilan integratsiyasi hamda oʻquvchi va oʻqituvchi oʻrtasidagi ikki tomonlama muloqotni shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi.