OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING HUQUQIY ASOSLARI YARATILISHI - Abduraxmonov, Mirsaid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida ommaviy axborot vositalari faoliyatining huquqiy asoslari shakllanish jarayoni ilmiy-huquqiy tahlil qilindi. Mavzuning dolzarbligi, asosiy qonuniy hujjatlar va ularning qabul qilinish bosqichlari bayon etildi. Shuningdek, Oʻzbekistonda OAV faoliyatini tartibga soluvchi amaldagi qonunchilik xalqaro standartlar bilan solishtirilib, mavjud muammo va kamchiliklar aniqlandi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, sohaga oid qonunchilikni takomillashtirish va ommaviy axborot vositalarining huquqiy himoyasini kuchaytirish boʻyicha tavsiyalar berildi.