ХАЛҚАРО ОЛИМПИЯ ҚЎМИТАСИНИНГ МУХТОР МАҚОМИ ВА ТУРЛИ ҲУҚУҚ СУБЪЕКТЛАРИ БИЛАН МУНОСАБАТЛАРИ - Хаётов , Анвар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақола Олимпия Хартияси қоидаларини таҳлил қилиш асосида Халқаро Олимпия қўмитасининг халқаро ҳуқуқдаги мақомини ўрганишга бағишланган бўлиб, унда Халқаро Олимпия қўмитасининг Швейцария қонунчилиги бўйича нодавлат ташкилот сифатидаги расмий мақоми, шунингдек халқаро ҳуқуқ субъекти сифатида тан олишга асос бўлувчи халқаро амалиёт кўриб чиқилган.