MARKAZIY OSIYO BOZORLARI (XIX ASR YEVROPALIK SAYYOHLAR NIGOHIDA) - Eshkuvatov, Muhammad (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Markaziy Osiyo xonliklarining markazlari boʼlgan ayrim shaharlardagi markaziy bozorlar shu davrda hududga kelgan yevropalik sayyoh va elchilarning manbalari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Markaziy Osiyo bozorlarining qurilish strukturasi, undagi sotiladigan mahsulotlar, narx-navo tizimi va qisman bozor nazorat tizimi manbashunoslik asosida yoritiladi.