INVESTITSIYA STRATEGIYASI VA UNING MENEJMENTDAGI OʻRNI - Latipov, Ashur Ali; Umarova, Muzira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada investitsiya strategiyasining mohiyati, ahamiyati va uning menejment tizimidagi roli tahlil qilinadi. Maqolada investitsiya strategiyalarining shakllanishi, iqtisodiy oʻsish va barqaror rivojlanish uchun zaruriyligi, shuningdek, samarali investitsiya boshqaruvining asosiy prinsiplari koʻrib chiqiladi. Xususan, investitsiya menejmenti jarayonida resurslarni oqilona taqsimlash, risklarni boshqarish va ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan foydali loyihalarni amalga oshirish masalalari muhokama qilinadi. Yurtimizda investitsiya strategiyasini ishlab chiqish va amalga oshirishdagi mavjud amaliyotlar, shuningdek, xalqaro tajribalarga asoslangan tavsiyalar keltiriladi. Maqola shuningdek, investitsiya menejmentining iqtisodiy barqarorlikka taʼsiri, shuningdek, global iqtisodiyotda raqobatbardosh boʻlish uchun zarur boʻlgan strategiyalarni shakllantirishdagi ahamiyatini yoritadi.