SOLIQ NIZOLARINI SUDGACHA HAL QILISH INSTRUMENTLARINI RIVOJLANTIRISH - Буранова, Лола; Арипова, Азиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola soliq nizolarini sudgacha hal qilish vositasini ishlab chiqishga bag'ishlangan. Nizolarni sudgacha hal etishning majburiy tartiblarini nazarda tutuvchi normativ-huquqiy hujjatlar tahlili o‘tkazildi. Maqolada soliq nizolarini hal etishning ijobiy va salbiy tomonlari ko‘rib chiqiladi, bu nafaqat soliq to‘lovchilar huquqlarini himoya qilishni ta’minlaydi, balki ortiqcha moliyaviy, vaqt va obro‘-e’tibor yo‘qotishlarining oldini oladi.