ILMIY IJODNING IJTIMOIY, MADANIY VA TARIXIY OʻLCHAMLARI - Kadirova, Ziyoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ilmiy ijodning ijtimoiy, madaniy va tarixiy jihatlari tahlil qilinadi. Ilmiy ijod nafaqat individual qobiliyat mahsuli, balki jamiyat, madaniyat va tarixiy voqeliklar bilan bogʻliq jarayon ekanligi taʼkidlanadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, ilmiy ijod ijtimoiy institutlar, madaniy omillar va tarixiy rivojlanish bilan bevosita bogʻliq boʻlib, bu jarayon ilm-fanning jamiyat taraqqiyotidagi oʻrnini yanada mustahkamlashga xizmat qiladi. Maqolada ilmiy innovatsiyalar, madaniy ijod va ilmiy kashfiyotlarning tarixiy muhit bilan aloqadorligi xalqaro tadqiqotlar va ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.