SHAYX XUDOYDOD VALINING INSON VA OLAM MUNOSABATLARIGA OID QARASHLARINING FALSAFIY TAHLILI - Muzaffarov, Navruzxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Yaratuvchi, inson va olam oʻrtasidagi munosabatlarning falsafiy mohiyati tahlil qilinadi. Diniy-falsafiy manbalar, Sharq va Gʻarb tafakkuri namunalari asosida yaratilish gʻoyasi, insonning borliqdagi oʻrni va masʼuliyati, shuningdek, olamning maʼnaviy-maʼrifiy qirralari yoritiladi. Muallif inson va olam oʻrtasidagi uygʻunlik, tafakkur, maʼnaviyat va maqsadlilik mezonlari orqali Yaratganning mavjudlikdagi oʻrni va insoniyat oldidagi vazifalarni falsafiy tahlil qiladi. Maqola zamonaviy falsafa, dinshunoslik va antropologiya yoʻnalishlari kesishmasida ilmiy izlanishlar olib borayotgan tadqiqotchilar uchun foydali boʻlishi mumkin.