EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI HUQUQIY TA’MINLASh SOHASIDAGI MUHIM TASHABBUSLAR VA ULARNI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Xolmo‘minov, Shavkat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi iqlim oʻzgarishlari sharoitida ekologik xavfsizlikni huquqiy taʼminlash sohasidagi muhim tashabbuslar alohida ahamiyatga ega boʻlib,mamlakatimiz ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishida muhim oʻrin tutuvchi “yashil iqtisodiyot”, “yashil” energetika, “Yashil makon” umummilliy loyihasi,“aqlli” qishloq xoʻjaligi tamoyillarini amaliyotga joriy etish boʻyicha yirik loyihalar amalga oshirilmoqda.Maqolada ekologik xavfsizlikni huquqiy taʼminlash sohasidagi muhim tashabbuslar va ularni takomillashtirish masalalari oʻrganilib, unga oid munosabatlarni huquqiy tartibga solishning yuridik tabiati va hozirgi holati tahlil qilingan.