QONUNNING TUSHUNCHASI VA KODIFIKASIYASI XALQARO HUQUQDAGI MAXSUS MISSIYALAR HAQIDA - Khudayberganova, Nigina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada maxsus missiyalar tushunchasi va uning normalarining xalqaro huquqda kodifikatsiyalanishi ko'rib chiqiladi. Muallifning ta’rifiga ko‘ra, maxsus missiyalar - bu bir davlatdan ikkinchi davlatga ma’lum bir vazifani bajarish yoki yuboruvchi davlat nomidan muayyan masalalarni hal qilish uchun ma’lum bir vaqt davomida qabul qiluvchi davlatning roziligi bilan yuboriladigan vaqtinchalik missiyalar.