INTERNET YURISDIKSIYASI MASALALARIDA XALQARO HAMKORLIK: HUQUQIY NORMALARNI UNIFIKATSIYALASH TENDENSIYALARI VA O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING GLOBAL TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARIDA ISHTIROK ETISH ISTIQBOLLARI - Saidоv Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola chegaralararo internet munosabatlarini tartibga solish sohasidagi xalqaro hamkorlik mexanizmlarini va global kiberfazoda yurisdiksion normalarni unifikatsiyalash istiqbollarini o'rganishga bag'ishlangan. Internetdagi yurisdiksion nizolarni hal qilishga qaratilgan amaldagi xalqaro konvensiyalar, mintaqaviy tashabbuslar va ko'p tomonlama loyihalar tahlil qilingan. Milliy tartibga solish cheklovlarini yengib o'tish va samarali chegaralararo huquqni qo'llashni ta'minlashda xalqaro hamkorlikning roliga alohida e'tibor qaratilgan. Xalqaro huquqiy mexanizmlarni rivojlantirish va O'zbekiston Respublikasining kiberfazoda yurisdiksiyani aniqlashga yondashuvlarni global muvofiqlashtirish jarayonlarida ishtirokini faollashtirish bo'yicha takliflar ishlab chiqilgan.