MAKTABGACHA YOSHDA NUTQ RIVOJI BOSQICHLARI - Mirkasimova, Zilola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning nutq rivojlanish bosqichlari bosqichma-bosqich tahlil qilinadi. Har bir yosh oraligʻida bola nutqining kengayishi, grammatik tuzilmalarning shakllanishi va muloqot koʻnikmalarining rivojlanish xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, nutq rivojiga taʼsir qiluvchi ichki va tashqi omillar ham koʻrib chiqiladi.