1946–1990-YILLARDA QOʻQON SANOATINING TRANSFORMATSIYASI - Abduraxmonov, Adxamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada 1946–1990 yillar davomida Qoʻqon shahrida sanoatning bosqichma-bosqich rivojlanishi tahlil qilinadi. Bu davrda shahar iqtisodiyotining yengil sanoat, kimyo sanoati hamda mashinasozlik tarmoqlarida jadal oʻsishi kuzatildi. Yangi ishlab chiqarish quvvatlarining ishga tushirilishi, texnikaviy modernizatsiya va kadrlar salohiyatining oshirilishi Qoʻqonni nafaqat Oʻzbekiston, balki butun Markaziy Osiyo mintaqasida muhim sanoat markaziga aylantirdi. Tadqiqotda texnik va ijtimoiy oʻzgarishlar, yangi ish oʻrinlarining yaratilishi, ishlab chiqarish hajmining ortishi, shuningdek, shahar sanoat mahsulotlarining eksport salohiyati va xalqaro bozorlardagi oʻrni yoritiladi.