OʼZBEKISTONDA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YOʻNALISHLARI VA ISTIQBOLLARI - Umronov, Eldorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Oʻzbekistonda keyingi besh yillikda olib borilayotgan izchil islohotlar va iqtisodiyotning jadal surʼatlar bilan erkinlashuvi natijasida iqtisodiyotning asosiy boʻgʻini hisoblanadigan turizm sohasini rivojlantirishda sezilarli yutuqlarga erishilmoqda. Ayniqsa, uning ustuvor yoʻnalishlari boʻlgan ekoturizmni rivojlantirish va bu orqali barqaror iqtisodiy oʻsishni taʼminlash, soha raqobatbardoshligini oshirish, iqtisodiy-ijtimoiy barqarorlikka erishish hamda aholi farovonligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi.