AXBOROT VA “OMMAVIY MADANIYAT” XURUJINING DOLZARB MUAMMOLARI - Nosirxoʻjayeva, Gulnora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada muallif bugungi kundagi dolzarb masalalardan biri axborot xuruji va “ommaviy madaniyat” muammosini tahlil qiladi. Xususan, “ommaviy madaniyat”ning taʼrifi, shakllanishi, xususiyatlari, shuningdek, zamonaviy davrda asosiy yoʻnalishlari va koʻrinishlari tadqiq etiladi. Bundan tashqari, axborot xuruji va “ommaviy madaniyat”ning taʼsiri, ayniqsa, yoshlarning ong-u shuuri va axloqi masalasiga alohida urgʻu beriladi.