HAQIQATNING KOGERENTLIK XUSUSIYATLARINING YANGILANISHI - Pаnjiyev Suhrоb (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada haqiqatning kogerentlik (moslik) nazariyasi zamonaviy falsafiy yondashuvlar nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Kogerentlik xususiyatlarining yangilanishi, yaʼni haqiqatni aniqlashda gʻoyaviy va mantiqiy tizimlarning muvofiqligi qanday oʻzgarayotganiga eʼtibor qaratiladi. Shuningdek, haqiqatning turli zamon va ilmiy kontekstlarda qanday talqin qilinishi koʻrib chiqiladi. Maqola, mantiqiy yaxlitlik va izchillik asosida haqiqatni aniqlashda kogerentlik yondashuvining dolzarbligini yoritadi.