IJTIMOIY-FALSAFIY TADQIQOTLAR OBYEKTI SIFATIDA SOGʻLOM TURMUSH TARZI - Gadoeva, Lobar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Yaxshi bilamizki, hozirgi zamon hayotida sogʻlom turmush tarzini shakllantirish va unga rioya qilish inson salomatligini saqlashda eng muhim omillardan biri hisoblanadi. Texnologik rivojlanish, shaharsozlikning jadallashuvi, ovqatlanish madaniyatidagi oʻzgarishlar hamda jismoniy faollikning kamayishi kabi omillar inson organizmiga salbiy taʼsir koʻrsatmoqda.Ushbu maqolada “Turmush tarzi” tushunchasining mohiyati, ichki va tashqi belgilari, sotsiodinamik va funksional xususiyatlari, boshqa ijtimoiy voqealar bilan dialektik aloqalari haqidagi maʼlumotlar ochib berilgan.