GLOBALLASHUV SHAROITIDA MILLIY OʼZLIKNI SAQLASH VA JAMIYAT BARQARORLIGI: JADIDLAR MEROSIGA IJTIMOIY-FALSAFIY NAZAR - Farxodjonova, Nodira; Ergashev, Ibodulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Jadidlarning taʼlim, madaniyat va maʼnaviyat sohalaridagi yangilanish gʼoyalari milliy oʼzlikni zamonaviy jarayonlarda saqlash va rivojlantirish uchun muhim ilmiy va amaliy asos boʼlib xizmat qiladi. Ushbu maqolada globallashuv sharoitida milliy oʼzlikni saqlash va jamiyat barqarorligini taʼminlash masalalari jadidlar merosining ijtimoiy-falsafiy yondashuvi asosida tahlil qilingan. Shuningdek, globallashuv jarayonlarining milliy qadriyatlarga taʼsiri va ularni asrash yoʼllarini ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan yoritadi hamda jamiyat barqarorligi uchun milliy oʼzlikning ahamiyati muhim ekanligi ochib berilgan.