ФАРҒОНА ВОДИЙСИДА БОШЛАНГАН ОЧАРЧИЛИКНИНГ САБАБЛАРИ ҲАМДА 1917-1918 ЙИЛЛАРДАГИ ИҚТИСОДИЙ АҲВОЛ - Бахридинов, Қаҳрамон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада Фарғона водийсида 1917-1918 йиллардаги иқтисодий аҳволнинг ўзига хос хусусиятлари, водийда советлар тузумининг ўрнатилиши ва большевиклар иқтисодий сиёсатининг моҳияти, водий аҳолисини озиқ-овқат билан таъминлаш масаласининг кескинлашуви, бунда совет ҳокимияти вакилларининг йўл қўйган хатоликлари,Фарғона водийсида даҳшатли очарчиликнинг вужудга келиши ва унинг аянчли манзараси статистик тўпламлар, архив материаллари ва илмий адабиётлар асосида таҳлил этилган.