INSON EʼTIQODIDAGI OʻZGARISHLARNING METODOLOGIK ASOSLARI - Umurzaqov, Axmadjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Insoniyatning ijtimoiy mohiyati va tabiati haqidagi qarashlar tarixida uning ongi va eʼtiqodi ijtimoiy hayot hodisalari taʼsirida shakllanishi va rivojlanishi doimiy ravishda taʼkidlanib kelsa-da, ammo butun bilish va tafakkur tarixida eʼtiqod kategoriyasining rivojlanishiga nazar tashlash ushbu jarayonning unchalik silliq kechmaganligidan, balki ayrim ziddiyatlarga duch kelish orqali sodir boʻlganligidan darak beradi. Ushbu maqolada inson eʼtiqodidagi oʻzgarishlarning falsafiy-metodologik asoslari Gʻarb faylasuflarining ilmiy qarashlari asosida ilmiy tahlil qilingan.