IJTIMOIY MUHIT TEXNOGEN SIVILIZATSIYA VA AXLOQ MASALALARI - Yusupova, Ranoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy texnogen sivilizatsiyaning shakllanishi va rivojlanishi jarayonida ijtimoiy muhitga koʻrsatilayotgan taʼsirlar tahlil qilinadi. Texnologik taraqqiyot natijasida yuzaga kelayotgan axloqiy muammolar, inson va jamiyat oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlarning murakkablashuvi, shuningdek, ekologik va madaniy muhitda yuzaga kelgan nomutanosibliklar asosida ijtimoiy axloqning zaiflashuvi muhokama qilinadi. Maqola texnogen taraqqiyot va axloqiy qadriyatlar oʻrtasidagi ziddiyatlarni ochib beradi hamda ularni muvozanatga keltirish yoʻllari haqida takliflar beradi.