SHARQ VA GʻARB TAFAKKURIDA FAROVON HAYOT TUSHUNCHASINING FALSAFIY TAHLILI - Sharipov, Abdukhakimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada insoniyat tarixidagi eng muhim tushunchalaridan biri boʻlgan “farovon hayot” mazmuni tarixiy-falsafiy, sotsiologik va taqqosloviy yondashuvlar asosida tadqiq etiladi. Maqolada hind, xitoy, yunon, eron va islom madaniy-falsafiy taʼlimotlarida farovonlikka berilgan talqinlar chuqur tahlil etiladi. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda farovonlik tushunchasi iqtisodiy barqarorlik, ruhiy sogʻlomlik, sifatli taʼlim, sogʻliqni saqlash, ekologik xavfsizlik va ijtimoiy adolat kabi omillar bilan bogʻliqligi koʻrsatib oʻtiladi.