JINOYATCHILIK – YOSHLAR AXLOQIY-MAʼNAVIY BUZILISHLARINING MANBAI VA HOSILASI SIFATIDA - Dusmanov, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning axloqiy-kasbiy-maʼnaviy buzilishlari, keyinchalik esa jinoyat sodir etishlarini bartaraf qilishda qoʻllaniladigan maxsus chora-tadbirlar xususida maʼlumot berilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksining jazo qoʻllash va taʼqiqlangan aybli ijtimoiy xavfli qilmishlar kabi obyektiv va subyektiv omillar taʼsirida axloqiy-kasbiy-maʼnaviy buzilishlari haqida ham keng mushohada yuritilgan.