FAROVON HAYOT MEZONI VA UNING JAMIYAT TARAQQIYOTIGA TAʼSIRINING IJTIMOIY-FALSAFIY ASOSLARI - Hasanov, Rajabboy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada farovon hayot tushunchasi va uning jamiyat taraqqiyotidagi oʻrni tadqiq etilgan. Farovonlikning iqtisodiy, ijtimoiy, maʼnaviy va ekologik mezonlari chuqur oʻrganilib, xususiy mulkka egalik, ish bilan bandlik, daromad miqdori va real xarid qobiliyati asosiy koʻrsatkichlar sifatida ajratib koʻrsatilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba bilan solishtirma tahlillar olib borilib, empirik maʼlumotlarga asoslangan yondashuvlar qoʻllangan. Natijada, farovon hayot darajasini aniqlashda mezonlarning oʻzaro bogʻliqligi va ularning ijtimoiy-falsafiy ahamiyati asosli ravishda yoritilgan.