ITALYAN VA O‘ZBEK MULOQOT MATNI JARAYONIDA MULOQOTNING O‘RNI VA AHAMIYATI. ITALYAN TILI VA O‘ZBEK TILI VERBAL MULOQOT MATNIDA O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Naimova, Parvina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada hozirgi zamon muloqot matnida koʻp uchraydigan verbal muloqotning namoyon boʻlishi, ishlatilishi va uning nechogʻlik muhimligi ikki til nazdida italyan va oʻzbek tillarida koʻrib chiqildi. Verbal muloqotning bu ikki tildagi oʻrni, oʻxshash va farqli jihatlari oʻrganildi.