KIBERHUJUMLAR NATIJASIDA SHAXSIY VA DAVLAT SIRLARIGA XAVF SOLISH - Mirzaraximov, Baxtiyor; Shokirov, Boburjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi globallashgan dunyo sharoitida raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan birga, kiberxavfsizlik masalalari ham dolzarb muammoga aylangan. Kiber tahdidlar nafaqat axborot tizimlariga, balki davlat suvereniteti va fuqarolarning huquqlariga ham tahdid solmoqda. Ushbu maqolada kiber tahdidlarning shaxsiy va davlat sirlariga taʼsiri, ularning milliy xavfsizlik, iqtisodiy barqarorlik hamda xalqaro munosabatlarga salbiy taʼsiri tahlil qilinadi. Oʻzbekiston Respublikasida kiberxavfsizlikni taʼminlash boʻyicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar, qonunchilikdagi oʻzgarishlar va xalqaro hamkorlikning roli oʻrganiladi.