NAFAS OLISH BOLALIK KO‘ZGUSI: TAKRORLANUVCHI NAFAS YO‘LLARI INFEKSIYALARIGA FALSAFIY NIGOH - G‘aybullayev , Javlon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada bolalarda takrorlanadigan nafas yoʻllari infektsiyalari (TNYI) falsafa nuqtai nazaridan oʻrganiladi, kasallik immunitetning rivojlanishi va atrof-muhit oʻrtasidagi muloqot sifatida talqin qilinadi. Muallif TNYIni noziklik, rivojlanish va bardoshlik izlanishini aks ettiruvchi fenomen sifatida tahlil qiladi, M. Merlo-Ponti va M. Xaydegger gʻoyalaridan foydalanadi. Asosiy eʼtibor gʻamxoʻrlik, ekzistensial ekologiya va immunitetning ichki bardoshlik metaforasi sifatidagi roliga qaratiladi.