YOSHLAR TARBIYASIDA MILLIY QADRIYATLARNING AHAMIYATI - Yusupaliyev, Orzimurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada millatimiz tarixi davomida ajdodlarimiz tomonidan yaratilgan xalq ogʻzaki ijodi namunalari, dostonlar, qoʻshiqlar, iboralar, maqol va matallar haqida soʻz boradi. Xalqimiz turmush tarzida ajdodlarimiz tomonidan yaratilgan bunday urf-odatga aylangan qadriyatlardan foydalanish jarayonlari aks ettirilgan. Oʼz oʻrnida bu milliy qadriyatlarning yosh avlod tarbiyasidagi oʻrni va ahamiyati asosli mulohazalar vositasida yoritib berilgan.