GAPNING OʻXSHASH BOʻLAKLARI - Yarqulova, Fotima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola gapning bir xil (teng) boʻlaklariga bagʻishlangan. Mazkur maqolada biz bir xil boʻlaklar – ega, kesim, aniqlovchi, hol va toʻldiruvchilarni oʻrganamiz. Shuningdek, bu boʻlaklarning gap uslubiga va umumiy maʼnosiga qanday taʼsir qilishini tahlil qilamiz. Nutqda sodda gaplar va ularning boʻlaklari – ega, kesim, aniqlovchi, hol va toʻldiruvchilarning qoʻllanishi ham alohida oʻrganiladi.