OʻZBEKISTON HUDUDLARIDA SANOATNI RIVOJLANISHI VA AGLOMERATSIYALARNI SHAKLLANISH JARAYONLARI - Raximbayev, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Jahon mamlakatlari oʻz mintaqalarida sanoat aglomeratsiyalarini shakllantirishning zamonaviy yondashuvlaridan foydalanish boʻyicha ilmiy tadqiqotlar olib borilmoqda. Hududiy sanoat siyosatini olib borishda asosiy eʼtiborni sanoat zonalarini tashkil etish, klasterlarni shakllantirish, sanoatda yashil innovatsiyalarni yaratish asosida qoʻshilgan qiymatni taʼminlashni nazarda tutuvchi mexanizmlardan samarali foydalanishga qaratilmoqda. Ushbu maqolada Oʼzbekiston hududlarida sanoatni rivojlanishi va aglomeratsiyalarni shakllanish jarayonlarining tashkiliy mexanizmlarini haqida izlanishlar keltirilgan.