SIMMETRIYA VA ASIMMETRIYA BIRLIGI KONTEKSTIDA “OʻZBEKISTON – 2030” STRATEGIYASIDAGI GʻOYALARNING IJTIMOIY FALSAFIY TAHLILI - Bekpoʻlatov, Ulugʻbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada “Oʻzbekiston – 2030” strategiyasining asosida yotgan gʻoyalar simmetriya va asimmetriya birligi kontekstida ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil etilgan. Natijada, ijtimoiy taraqqiyotda simmetriya - adolat, barqarorlik, tenglik va uygʻunlik sifatida, asimmetriya esa yangilanish, tafovutlar va islohotlar vositasi sifatida namoyon boʻlishi asoslab berilgan. Shuningdek, simmetriya va asimmetriya birlikda jamiyatning uygʻun, barqaror va dinamik rivojlanish modelini yaratishda muhim falsafiy mezon ekanligi mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlar rakursida ochib berilgan.