YANGI OʻZBEKISTON YOSHLARI MAʼNAVIY QIYOFASINI YUKSALTIRISHDA MAHMUDXOʻJA BEHBUDIY TAʼLIMOTINING AHAMIYATI - Achilov, Firdavs (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mahmudxoʼja Behbudiy, oʻzbek xalqining oʻzligini, madaniyatini, tarixini anglashni, ilm-fan va maʼrifatga eʼtibor qaratishni yangi bosqichga koʻtarish zarurligini taʼkidlab, bu masalaga yuksak maʼnaviyat va bilimni yoshlar tarbiyasining asosiy omili sifatida qaragan. Bugungi kunda, Yangi Oʻzbekiston yoshlari oʻz kelajagini yaratishda taʼlim-tarbiya, oʻzlikni anglash, ilm egallash, til oʻrganish va turli sohalarda oʻz bilimini oshirishga katta eʼtibor qaratishlari kerak. Mahmudxoʼja Behbudiyning bu boradagi gʻoyalari bugungi kun zamonaviy yoshlarini ijtimoiy hayotda faol boʻlish, samarali va foydali faoliyatga yoʻnaltirishda asosiy omil boʻlib xizmat qiladi.