DAVLAT TILIDA SIFAT VA SERTIFIKATLASH ATAMALARI IZOHLI LUGʻATINI YARATISH ZARURATI - Mamadalieva, Naibaxon; Mamadaliyeva, Odinaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada taʼlim va ishlab chiqarish sohalarida sifatni boshqarish bilan bogʻliq asosiy atamalarni toʻgʻri va bir xil talqin etish maqsadida izohli lugʻat yaratish zarurati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Sifat atamalarining milliy va xalqaro standartlar, normativ hujjatlar hamda taʼlimdagi qoʻllanilishi tahlil qilinib, lugʻat yaratishning ilmiy, amaliy va strategik ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot ISO, GOST va ENQA hujjatlari asosida olib borilgan. Muallif atamalarni toifalarga ajratib, ularning mazmun va funksional vazifalarini sharhlab beradi.