YEVROPA ITTIFOQI HUQUQINING ASOSIY PRINSIPLARI - Yunusov, Xaydarali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqi huquqining asosiy prinsiplari va ularning ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Asosiy prinsiplar Yevropa Ittifoqi huquqining manbasi sifatida tavsiflanadi. Yevropa Ittifoqi huquqining asosiy prinsiplari turlicha mezonlar asosida tasniflanadi. Ular orasida Yevropa Ittifoqining huquqiy tabiatidan kelib chiquvchi asosiy prinsiplarga asosiy urgʻu beriladi. Milliy huquq normalariga nisbatan Ittifoq huquqi normalarining ustuvorligi prinsipi, Yevropa Ittifoqi huquqining toʻgʻridan-toʻgʻri amal qilish prinsipi, huquqiy integratsiyalashuv prinsipi, tenglik prinsipi, Hamjamiyatlarga sodiqlik va birdamlik prinsiplarining mazmun va mohiyati ochib beriladi.