INTERNETDAN FOYDALANISH HUQUQINING TARKIBIY QISMI - Qudratillayev, Jaxongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Internetdan foydalanish huquqining tarkibiy qismlari, ushbu huquqni taʼminlashdagi muammolar va ularni hal qilish yoʼllari tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro hamjamiyat tomonidan internet huquqining rivojlanishi va raqamli tengsizlikni kamaytirish boʼyicha olib borilayotgan saʼy-harakatlar yoritiladi. Shuningdek, Internetdan foydalanish huquqining asosiy tarkibiy qismlari tahlil qilinadi. Internetga erkin kirish, axborot olish va tarqatish, shaxsiy maʼlumotlarning himoyasi hamda raqamli inklyuziya ushbu huquqning muhim jihatlari sifatida koʻrib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro va milliy qonunchilik doirasida Internet foydalanish huquqining asoslari oʻrganilib, mavjud normativ-huquqiy hujjatlar tahlil qilinadi. Internetdan foydalanish huquqining jahon miqyosida eʼtirof etilishi va raqamli tengsizlikni kamaytirish yoʻnalishlari muhokama qilinadi.