O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TARTIBGA SOLISH TAʼSIRINI BAHOLASH VA JAMOATCHILIK EKSPERTIZASI: DAVLAT, BIZNES VA FUQAROLIK JAMIYATINING INSTITUTSIONAL O‘ZARO HAMKORLIGI - Muqumov, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola tartibga solish taʼsirni baholash (TSTB) institutini Oʻzbekiston Respublikasida zamonaviy qonun ijodkorligi tizimining asosiy elementlaridan biri sifatida oʻrganishga bagʻishlangan. Qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlarning oqibatlarini chuqur tahlil qilish, shuningdek, tartibga solishda fuqarolik jamiyati institutlari va ishbilarmon doiralarning faol ishtirokini taʼminlash asosida “aqlli tartibga solish“ tamoyillarini amalga oshirish jarayonlariga alohida eʼtibor qaratilgan.