ICHKI ISHLAR ORGANLARINING TEZKOR BOʻLIMLARI TOMONIDAN GIYOHVANDLIKKA QARSHI KURASHDA JAMOATCHILIK BILAN HAMKORLIK FAOLIYATINING AHAMIYATI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YOʻNALISHLARI - Boymirzaev, Jasurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Ichki ishlar organlari tezkor boʻlimlari tomonidan giyohvandlik vositalariga qarshi kurashda boshqa sohaviy xizmatlar hamda jamoatchilik bilan hamkorlik faoliyatini amalga oshiruvchi organlar oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlarning mohiyati va mazmuni yoritiladi. Maqolada oʻzaro munosabatlarning konsepsiyasi, shakllari va bosqichlari, tashkiliy-boshqaruv jihatlari tahlil qilinadi, muallifning “Ichki ishlar organlari tezkor boʻlimlari tomonidan giyohvandlik vositalariga qarshi kurashda boshqa sohaviy xizmatlar hamda jamoatchilik bilan hamkorlik faoliyati” tushunchasiga taʼrifi, shuningdek uning samaradorligini oshirish imkoniyatlari shakllantiriladi. Ishda bilishning umumiy, ilmiy va maxsus ilmiy usullari majmuasidan foydalanilgan boʻlib, ular tizimli metod, sintez, tahlil, induksiya va boshqa ilmiy tadqiqot kabi usullarni oʻz ichiga oladi. Ilmiy yangilik Ichki ishlar organlari tezkor boʻlimlari tomonidan giyohvandlik vositalariga qarshi kurashda boshqa sohaviy xizmatlar hamda jamoatchilik bilan hamkorlik faoliyatining mohiyati va mazmunini har tomonlama tahlil qilishdadir. Tadqiqotning asosiy xulosasi shundan iboratki, Ichki ishlar organlari tezkor boʻlimlari tomonidan giyohvandlik vositalariga qarshi kurashda boshqa sohaviy xizmatlar hamda jamoatchilik bilan hamkorlik faoliyati darajalari, shakllari va yoʻnalishlari barcha xilma-xilligi bilan bir-biri bilan chambarchas bogʻliq va birgalikda uning asosiy mazmunini tashkil etadi.