RAQAMLI MODERNIZATSIYA VA UNING JAMIYATGA TA’SIRI: FALSAFIY-HUQUQIY ANGLASH - Abdusattorova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy jarayonlarning mohiyati va dinamikasi falsafiy-huquqiy tahlil nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi, bunda raqamli transformatsiyaga alohida e’tibor qaratiladi. Gerbert Spenserdan tortib Entoni Giddens va Manuel Kastellsgacha bo‘lgan klassik va zamonaviy nazariyalarga tayangan holda, ishda ijtimoiy jarayonlar ko‘p darajali, nochiziqli va me’yoriy tartibga solinadigan hodisalar sifatida ko‘rib chiqiladi.