MAʼRIFAT VA MAʼNAVIYAT UYGʻUNLIGINING JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI OʻRNI: TARIXIY-FALSAFIY TAHLIL - Xolova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Har bir ijtimoiy tuzumda insonning maʼnaviy yuksalishini taʼminlovchi taʼlim – tarbiya, maʼnaviyat singari tushunchalar mavjud boʻlib, bu tushunchalar maʼrifat tushunchasining mohiyatini ochib beruvchi inʼikos vazifasini bajaradi. Maʼnaviyat va maʼrifat mohiyatan bir — biriga yaqin tushuncha boʻlsa ham, baʼzi jihatlari farq qiladi. Xususan, Maʼnaviyat va maʼrifat uygʻunligini qiyosiy jihatdan tahlil qilamiz.