GOʻSHT YETISHTIRISH TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH VA “AQLLI QISHLOQ XOʻJALIGI” IMKONIYATLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH YOʻNALISHLARI - Otabekov, Javdod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada goʻsht yetishtirish tizimini zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari asosida raqamlashtirish va “aqlli qishloq xoʻjaligi” konsepsiyasini joriy etishning istiqbollari tahlil qilinadi. Raqamli monitoring, sunʼiy intellekt, IoT (Internet of Things) texnologiyalari orqali chorvachilikda mahsuldorlikni oshirish, resurslardan samarali foydalanish, kasalliklarning oldini olish va bozor talablariga mos ishlab chiqarish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida bu texnologiyalarni joriy etishdagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish boʻyicha tavsiyalar berilgan.