YANGILANAYOTGAN OʻZBEKISTONDA FALSAFIY TARBIYANING JAMIYAT RIVOJLANISHIDAGI OʻRNI - Yuldashev, Rustam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ilmiy maqolada globallashuv sharoitda jamiyatni rivojlantirishning muqobil yo‘llarini topishda falsafiy tarbiyaning o‘rni, uning mamlakatimiz ta’lim va tarbiya tizimini demokratik tarzda isloh qilishning metodologik ahamiyati, shuningdek jamiyatni barqaror rivojlantirish konsepsiyasini takomillashtirishda, uning ob’ekt va sub’ektlari o‘rtasidagi bog‘lanishlarning ko‘p o‘lchovli ekanligini tadqiq qilish zarurligi haqida ilmiy-amaliy ahamiyatga ega bo‘lgan falsafiy fikrlar bayon qilingan.