SUNʼIY INTELLEKT SOHASIDA ALGORITMIK JAVOBGARLIK: IJTIMOIY, HUQUQIY VA TASHKILIY YONDASHUVLAR - Imomniyozov, Doniyorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sunʼiy intellekt tizimlarining ijtimoiy hayotga taʼsiri va ularning faoliyati ustidan hisobdorlikni taʼminlash masalasi ijtimoiy, huquqiy va tashkiliy yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Algoritmik javobgarlikni samarali boshqarish mexanizmlari, manfaatdor tomonlarning roli hamda masʼuliyatni aniqlash mezonlari ochib beriladi.